MOOSE FF WEG Expeditie

[pano file=”https://xvidia.nl/protest/index.html” width=”100%”  height=”600″]

Protest tegen Prostaatkanker!

Wij zijn Kees en Theo van Os, broers van 69 en 62 jaar jong, allebei gek van auto’s, houden van rallyrijden en hebben de wens om ooit in de winter het Noorderlicht te zien.

Van 25 januari t/m 3 februari 2019 doen wij mee met de expeditie ‘Moose ff weg’. Met nog 8 andere teams rijden wij ruim 6000 km via de Baltische staten, Finland naar Lapland en terug via Zweden en Denemarken. Een fantastische tocht onder winterse omstandigheden, ijs, sneeuw en temperaturen tot vèr onder het vriespunt! En een tocht die veel publiciteit haalt!

Dag 1

Deze tocht heeft een doel
Bij Kees is eind vorig jaar prostaatkanker geconstateerd, in een vrij ver stadium. Bijna te laat eigenlijk, want er was al sprake van uitzaaiingen in de botten. Hij was daarop nooit eerder onderzocht.

Een intensieve behandeling met chemo en veel medicijnen in het afgelopen jaar hebben de ziekte voorlopig onder controle gekregen. Het gaat nu naar omstandigheden best goed, maar het zorgde ervoor dat iedereen met de neus op de feiten werd gedrukt.

Dag 2/4

Zolang er nog geen landelijk preventief bevolkingsonderzoek is, gaan we ervoor zorgen dat er goed voorlichtingsmateriaal komt, waarmee we mannen van > 50 jaar én huisartsen bewust maken van het belang van regelmatige PSA-controle. Steun daarom onze unieke actie:

Een Protest tegen Prostaatkanker! Preventief onderzoek: DOE HET NU!

Dag 5

Dag 6

Dag 7

Dag 8/9

Dag 10/11