Uw positie in lokale zoekresultaten op Google verbeteren

Uw positie in lokale zoekresultaten op Google verbeteren

Lokale resultaten worden weergegeven voor mensen die zoeken naar bedrijven en plaatsen in de buurt van hun locatie. Ze worden weergegeven op een aantal plaatsen in Maps en Zoeken. U ziet bijvoorbeeld lokale resultaten als u op uw mobiele apparaat naar ‘Italiaans restaurant’ zoekt. Google probeert het soort restaurant in de buurt weer te geven dat u graag bezoekt. In de afbeelding hieronder worden enkele lokale mogelijkheden voorgesteld.

U kunt de positie van uw bedrijf in lokale zoekresultaten verbeteren met Google Mijn Bedrijf.

Kunt u uw bedrijf niet vinden? Verbeter uw informatie.

Het kan gebeuren dat uw bedrijf niet wordt weergegeven voor relevante zoekopdrachten in uw gebied. Voer de volgende taken uit in Google Mijn Bedrijf om ervoor te zorgen dat uw klanten uw bedrijf zo vaak mogelijk zien in lokale zoekresultaten. Door uw bedrijfsinformatie in Google Mijn Bedrijf op te geven en bij te werken, kunt u de positie van uw bedrijf in lokale zoekresultaten op Google verbeteren en uw aanwezigheid in Zoeken en Maps uitbreiden.

Wilt u bedrijfsinformatie voor tien of meer locaties in één keer bewerken? Maak een spreadsheet voor bulkuploads.

Uw volledige gegevens opgeven

Lokale resultaten zijn bij voorkeur de meest relevante resultaten voor elke zoekopdracht en bedrijven met volledige en accurate informatie zijn gemakkelijk te koppelen aan de juiste zoekopdrachten. Voer al uw bedrijfsgegevens in Google Mijn Bedrijf in, zodat klanten weten wat u doet, waar u zich bevindt en wanneer ze u kunnen bezoeken. Geef informatie op zoals (maar niet beperkt tot) uw fysieke adres, telefoonnummer en categorie. Let erop dat u deze informatie bijwerkt als uw bedrijfsgegevens veranderen. Informatie over hoe u uw bedrijfsgegevens bewerkt

Uw locatie(s) verifiëren

Verifieer uw bedrijfslocaties, zodat ze de beste kans krijgen om voor gebruikers te worden weergegeven in producten van Google, zoals Maps en Zoeken. Meer informatie over verificatie

Uw openingstijden up-to-date houden

Als u uw openingstijden, inclusief afwijkende openingstijden voor feestdagen en speciale gebeurtenissen, opgeeft en bijwerkt, weten potentiële klanten wanneer u beschikbaar bent en kunnen ze erop vertrouwen dat u geopend bent wanneer ze naar uw locatie reizen. Informatie over hoe u uw openingstijden bijwerkt

Reviews beheren en erop reageren

Maak contact met klanten door te reageren op reviews die ze achterlaten over uw bedrijf. Als u op reviews reageert, laat u zien dat u uw klanten en hun feedback over uw bedrijf waardeert. Positieve, goed geschreven reviews van klanten kunnen de zichtbaarheid van uw bedrijf verbeteren en de kans vergroten dat een potentiële klant uw locatie bezoekt. Stimuleer klanten om feedback achter te laten door een link te maken waarop ze kunnen klikken om reviews te schrijven. Meer informatie

Foto’s toevoegen

Als u foto’s toevoegt aan uw vermeldingen, kunt u mensen uw goederen en services en andere relevante informatie over uw bedrijf laten zien. Met aantrekkelijke, waarheidsgetrouwe foto’s kunt u potentiële klanten laten zien dat uw bedrijf aanbiedt waar ze naar zoeken. Meer informatie

Hoe Google de positie in lokale zoekresultaten bepaalt

Lokale resultaten worden voornamelijk gebaseerd op relevantie, afstand en prominentie. Deze factoren worden gecombineerd om de beste overeenkomst voor uw zoekopdracht te vinden. De algoritmen van Google kunnen bijvoorbeeld bepalen dat een bedrijf dat verder bij u uit de buurt ligt, waarschijnlijk eerder heeft wat u zoekt dan een bedrijf vlakbij en daardoor een hogere positie krijgt in de zoekresultaten.

Relevantie

Relevantie geeft aan hoe goed een lokale vermelding overeenkomt met datgene waarnaar iemand zoekt. Als u volledige en gedetailleerde bedrijfsinformatie toevoegt, kan Google uw bedrijf beter begrijpen en relevante zoekresultaten voor uw vermelding bepalen.

Afstand

Precies wat het woord zegt: hoe ver is elk potentieel zoekresultaat verwijderd van de locatieterm die in een zoekopdracht is gebruikt? Als een gebruiker geen locatie opgeeft in de zoekopdracht, berekent Google de afstand op basis van wat we over de locatie van de gebruiker weten.

Prominentie

Prominentie geeft aan hoe bekend een bedrijf is. Sommige plaatsen zijn prominenter aanwezig in de offline wereld en we proberen dat mee te nemen bij het bepalen van de positie in lokale zoekresultaten. Zo zijn beroemde museums, befaamde hotels of gerenommeerde winkelmerken waarmee veel mensen vertrouwd zijn, waarschijnlijk ook prominenter aanwezig in lokale zoekresultaten.

Prominentie wordt ook gebaseerd op informatie die Google via internet (zoals links, artikelen en adres- en telefoonboeken) over een bedrijf heeft verzameld. Het aantal Google-recensies en de score worden meegenomen bij de rangschikking van lokale zoekresultaten. Hoe meer recensies en positieve beoordelingen, hoe beter de positie van een bedrijf waarschijnlijk is in de lokale zoekresultaten. Uw positie in de webresultaten is ook een factor, dus de praktische tips voor SEO zijn van toepassing op het optimaliseren van lokale zoekresultaten.

Het is niet mogelijk een betere positie op Google aan te vragen of te kopen. We doen bovendien ons best om de details van het zoekalgoritme vertrouwelijk te houden, zodat het positiesysteem iedereen gelijke kansen biedt.

Bron: support.google.com/business/